Tijdens Limburg Leads heeft Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) zich aangesloten bij Limburg Circulair. Samenwerken, ervaringen uitwisselen en waar mogelijk grondstofstromen verbinden. Een circulaire economie bouw je immers niet alleen. De samenwerking werd bezegeld tijdens Limburg Leads waar Ad de Man van WBL en Frans Beckers elkaar de hand schudden.

Over Waterschapsbedrijf Limburg (WBL)
Waterschapsbedrijf Limburg produceert gezuiverd afvalwater en zet zuiveringsslib om in waardevolle grondstoffen en energie. Dit doen ze innovatief en duurzaam, efficiënt en effectief. Het afvalwater is afkomstig van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 bedrijven die zijn aangesloten op het rioolstelsel. Ze transporteren het afvalwater naar een van de 17 rioolwaterzuiveringsinstallaties, waar ze het zuiveren en teruggeven aan de natuur. Het zuiveringsslib wordt hergebruikt als brandstof. WBL wilt zowel met haar installaties als met de processtromen toegroeien naar een circulaire economie. www.wbl.nl

Over Limburg Circulair
Limburg Circulair is een initiatief van een aantal Limburgse bedrijven, maar inmiddels zijn ook organisaties van buiten de provincie aangesloten. Het staat voor de ontwikkeling en educatie rondom de circulaire economie. Samenwerken, verbinden en uitbreiden is hierbij het thema. Wij benaderen de circulaire economie als innovatie, zoals we ook hebben laten zien tijdens workshops en ‘ciculaire cafés’. Het moet leiden tot nieuwe economische activiteiten en werkgelegenheid. Tevens willen we jonge generaties klaarstomen voor deze nieuwe manier van denken, deze nieuwe economie. www.limburgcirculair.com